O knize

1) Autoři

02.05.2011 08:50
Přirozeně bez lepku a bez mléka   Ilona Dostálová: autorka kuchařky - recepty a průvodní texty Pavel Akrman: grafické zpracování a marketingové poradenství Ing. Eva Mizerová: fotografie jídel  Šimon Pikous: foto titulky       Home

2) Cena

24.05.2014 09:05
Cena knihy je 320 Kč. Platba převodem na účet: 2500187579/2010 (platbu dobírkou neakceptujeme) - do pole Poznámka při platbě vpište Kuchařka   Doprava Zásilkovnou za 58 Kč  - k objednávce připište výdejní místo Zásilkovny, na kterém si balíček...

3) Pro koho je kuchařka určena?

28.02.2011 12:42
Pro lidi s bezlepkovou a bezmléčnou dietou. Pro lidi, kteří stojí před nutností změnit své stravovací návyky z důvodu naléhavé zdravotní motivace a hledají v jídle první pomoc. Pro vegetariány nebo lidi, kteří chtějí omezit příjem masa. Pro ty, kdo chtějí hubnout. Pro všechny, kdo...

4) Proč přirozeně bezlepková strava?

28.02.2011 08:03
  Bezlepková dieta je zcela zásadní pro celiaky a alergiky na lepek. Moc se ale nemluví o tom, že i zdravým lidem prospívá trochu si odlehčit od lepku, který je v současném potravinářství nadužíván. Pro bezlepkáře,  kteří chtějí jít dál ke zdravé výživě, nebo kteří nesnášejí výrobky z...

5) V čem je kniha jiná než ostatní bezlepkové kuchařky?

02.05.2011 09:13
Kuchařka Přirozeně bez lepku a bez  mléka nabízí recepty z celých zrn a z takzvané nativní mouky, což je zdravější varianta oproti průmyslově upravovaným bezlepkovým moukám. Jedná se o zrna pohanky, jáhel, kukuřice a rýže. Všechny recepty jsou i  bez masa, u každého receptu najdete...

6) Jak v knize figuruje makrobiotika?

05.03.2011 20:34
Jako inspirace... Víte, jak nejchutněji a nejzdravěji upravit zeleninu? Víte, co všechno by mělo obsahovat jídlo, aby tělo dostalo vše, co potřebuje (a nepotřebovalo se "dojídat")? Víte, co použít za suroviny a čím doplnit jídlo, aby působilo jako lék? Víte, jak nepříliš zdravé suroviny chutně...

7) Ohlasy na knihu

14.06.2011 22:28
14.6.2011 "...Koncepci knihy bych Vám chtěl touto cestou nesmírně pochválit, text je velmi přehledný, jasný, grafické přílohy velmi zdařile provedeny a zejména je celá kniha skutečně prakticky zaměřena. Určitě jste udělala nesmírně záslužnou a prospěšnou práci." prof. MUDr. Zdeněk Doležel,...

8) Poděkování

05.05.2011 00:00
Tato kniha by nevznikla bez podpory společností, které se rozhodly finančně se podílet na jejím vzniku. KNL Catering Široká paleta cateringových služeb po celé ČR. Zajišťování závodního stravování v Liberci a okolí – www.nemlib.cz Sunfood VM Široký sortiment nabídky...

9) Co bych dnes na knize změnila

31.05.2017 14:29
U příležitosti dvouletého vydání naší kuchařky jsem dostala chytrou otázku, co bych dnes, s časovým odstupem, udělala v této kuchařce jinak. Využiji této otázky ke sdělení některých mých současných postojů k bezlepkové dietě. Neměnila bych koncept založený na využívání přirozeně bezlepkových...